Drainage ondergrond kunstgras

Wij krijgen veel vragen over drainage ondergrond kunstgras. Hoe werkt dit? Welke materialen moeten wij aanschaffen? Hoe leggen wij dit aan? Graag vertellen wij hier meer over. Volgend gezegde is niet voor niets ontstaan: “een goede voorbereiding is 90% van het succes”.  Dat is met kunstgras ook zo. Alleen door goede voorbereidingen kan men mooi werk leveren. Bij kunstgras is dat de voorbereiding van de ondergrond en dan pas het plaatsen. En dan met name de drainage ondergrond kunstgras.

“De ondergrond bepaalt de drainagecapaciteit van het kunstgras”

De ondergrond is minstens even belangrijk als een goede kwaliteit van kunstgras. Deze moet stabiel zijn, de juiste samenstelling hebben, vlak en duurzaam zijn. Naast kunstgras zijn wij  gespecialiseerd in deze werken. Wij leveren geen extra drainagematten of andere materialen maar maken een mooie vlakke ondergrond die perfect doorlatend is.

Voorbeeld drainage ondergrond kunstgras

Laat onze ondergrond water door? Tijdens een werk in uitvoering viel er heel veel regen in een korte tijd. Dolomiet bijvoorbeeld laat het water niet voldoende vlug door, gestabiliseerd zand van rivier- of chapezand doet dit wel. Deze foto’s zijn genomen in Westende, op een paar honderd meter van elkaar met misschien enkele minuten ertussen. Hier is goed te zien dat de drainage onder het kunstgras perfect werkt (kunstgras moet nog geplaatst worden).

drainage onder kunstgras

Een heftige regenbui en deze ondergrond staat blank!

Drainage ondergrond kunstgras

Deze ondergrond van Kunstgrascentrum draineert perfect!

Gazon altijd afgraven en nieuwe ondergrond aanbrengen

Waarom een gazon altijd voldoende diep afgraven en een nieuwe ondergrond aanbrengen? Dat is om dezelfde reden. De aarde waarop gras groeit is van nature niet altijd waterdoorlatend genoeg. De wortels van het gras en het bodemleven zorgen nog voor de nodig ‘doorluchting’ van de aarde. Als je hier kunstgras op plaatst gaat de aarde volledig inklinken en ontstaan er drainageproblemen.  Op onderstaande foto is goed te zien hoe slecht aarde draineert. Laat dus altijd stabilisé of gelijkwaardig aanleggen onder uw kunstgras. Alleen zo is perfecte drainage gegarandeerd!

Drainage ondergrond kunstgras

Hierop kan geen kunstgras geplaatst worden. Eerst moet een goede ondergrond gemaakt worden. Zoals u ziet hebben de buren dit al perfect voor elkaar.

Uiteraard moet het gestabiliseerde zand wel de juiste verhouding hebben om water door te laten! Neem hiervoor contact op met Kunstgrascentrum!