Grastapijt

Het woord grastapijt is ontstaan omdat kunstgras op een rol geleverd wordt en daardoor sterk de vergelijkenis heeft met tapijt. Wij prefereren het woord kunstgras maar voor het product zelf maakt het niets uit. Dat blijft het zelfde met alle mooie voordelen!

Grastapijt voor buiten

GrastapijtGrastapijt voor wordt geproduceerd op tapijtmachines en is ook ‘kamerbreed’. Dus op rollen van  4 meter. Om het makkelijker te vervoeren en te verwerken in de tuin wordt het ook wel voor gesneden op 2 meter. Dit wordt gedaan in de fabriek. Wij kopen de rollen het liefst aan op 4 meter breed. Mochten wij het kleiner nodig hebben dan snijden wij het zelf in onze goed ingerichte werkplaats. Wij hebben een speciale snijmachine gekocht in Amerika voor dit doeleinde.

Grastapijt en leggen

Waarom wij liever met rollen van 4 meter werken? Wij maken het liefst zo min mogelijk naden in uw gazon. Bij een rol op twee meter breed moeten er dubbel zoveel naden gemaakt worden. Niet alleen is dit veel meer werk, het blijft handwerk en dus altijd kans op zichtbaarheid. Onze mensen leggen de hele dag kunstgras dus die weten wel hoe ze een mooie naad moeten maken. Voor mensen die zelf willen leggen adviseren wij ook met 4 meter breed te werken, dus zo min mogelijk naden maken in het grastapijt. Interesse in kunstgras leggen? Lees dan onze tips.

Prijzen

De kosten voor het leggen van kunstgras bestaat uit 3 delen:

  1. De aanschaf van het kunstgras ofwel grastapijt.
  2. Het gereed maken van uw tuin en realisatie van de ondergrond.
  3. Het installeren van het kunstgras.

Op onze pagina kunstgras prijzen vindt u een handige overzicht.