Kunstgras groendak aanleggen

Kunstgras groendak oplossingen verschijnen steeds vaker. Een groendak is een mooie verfraaiing als u uitkijkt op grijs beton of zwart bitumen. Een groendak kan ‘echt’ zijn maar ook van kunstgras.

Kiezen tussen ‘echt’ of ‘kunstgras groendak’

Sedum is een vetplantje. Dit plantje groeit dus eigenlijk gewoon op uw dak. Omdat het een vetplantje is, is deze heel erg sterk en vrij ongevoelig voor droogte, warmte of juist heel veel water. Ideaal dus voor een dak waar u niet goed bij kunt komen voor het onderhoud. Maar omdat het wel een plantje is moet de ondergrond daarvoor aangepast worden. De opbouw bestaat dan ook uit een aantal lagen, waaronder substraat. Bijkomende vereiste is dat uw dak wel stevig genoeg is voor het gewicht per vierkante meter. Wij zijn geen sedum-specialist dus helaas kunnen wij u niet vertellen hoeveel dat precies weegt of wat u nodig heeft (meer over sedum op vlaanderen.be).

Kunstgras groendak

Kunstgras groendakJe denkt misschien niet direct aan kunstgras wanneer je aan een groendak denkt. Maar toch wordt Kunstgras steeds vaker gebruikt als dakbedekking. Belangrijk voordeel is dat kunstgras licht is en nagenoeg geen onderhoud nodig heeft. Een ander voordeel is dat een natuurlijk groendak niet altijd mogelijk is in verband met de belasting van het dak.

Door de opkomst van groendaken, uiteraard gestimuleerd door subsidies, zien wij ook de vraag naar kunstgras op een dak toenemen. Niet dat er subsidie op een kunstgrasdak zit, het is wel een esthetisch alternatief voor verfraaiing van daken. Ook gaat het lang mee en verlengt de levensduur van uw dakbedekking. Wij hebben de afgelopen jaren al heel wat roofings voorzien van kunstgras. Meer weten? Neem dan contact met ons op.