Hoe maak je kunstgras schoon?

Een veel gestelde vraag van klanten bij ons in de toonzaal is “hoe maak je kunstgras schoon?”. Natuurlijk een goede vraag maar wat is de reden dat u kunstgras wilt schoonmaken? Kunstgras ligt immers buiten en het is geen binnenvloerbedekking. Vrijhouden van zand en stof doet u het niet. Uiteraard kunt u kunstgras wel stofzuigen als u dat wilt maar dat lijkt ons zeker niet goed voor de stofzuiger.

Uiteraard moet u het gazon wel vrijhouden van onkruid en bladeren, zoals u ook kunt lezen op onze pagina kunstgras onderhoud.

Schoonmaken met water

Een flinke regenbui is het beste schoonmaakmiddel voor uw gazon. Nu regent het wel vaak in België, maar gelukkig hebben we ook weken met mooi zomerweer. Dan maakt u uw kunstgras schoon met leidingwater. Maar dat hoeft u normaal gesproken echt niet te doen. Dit doet u alleen als uw kinderen iets ‘kleverigs’ geknoeid hebben en u wilt ze op die plek graag weer verder laten spelen.  Of als de hond per ongeluk op het gras geplast heeft, dan zet u gewoon even de tuinslang er op.