Kunstgras met mosdraad

De term kunstgras met mosdraad is eigenlijk ontstaan door particulieren. Het bruine draadje dat meegewoven is tussen de groene grassprieten heeft inderdaad de uitstraling van mos. Mede hierdoor ziet het kunstgras van tegenwoordig er erg natuurlijk uit.

kunstgras mosdraad

Close up van kunstgras met licht beige mosdraad

De mosdraadjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van heel licht groen tot donkerbruin. Door dit te combineren is kunstgras in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Kunstgrascentrum levert 6 verschillende soorten. Klik hier voor een overzicht van onze kunstgras prijzen.

Functie mosdraad in kunstgras

Dat het mosdraad het kunstgras visueel mooier maakt is een prettige bijkomstigheid. Hiervoor is het in eerste instantie niet ontwikkeld. Een lange grasspriet heeft moeite om van zichzelf overeind te blijven staan. De gekrulde draad onder in het tapijt zorgt voor de nodige ondersteuning. Ook wordt het gras hierdoor mooi vol en zacht.

Het mosdraadje alleen is nog niet voldoende stabiliteit. Wij adviseren altijd extra ondersteuning door middel van het invegen van speciaal zand. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor dit instrooizand, zie kunstgras accessoires.

Meer weten over de verkrijgbare typen kunstgras? Lees meer over kunstgrassen.