Kunstgras ondergrond

De perfecte Kunstgras ondergrond voor jarenlang genieten

Natuurlijk is het belangrijk dat het grastapijt er mooi uitziet en de kwaliteit van dien aard is dat deze voor vele jaren zorgeloos plezier zorgt. Maar daar komt meer bij kijken dan alleen het grastapijt. Want de kunstgras ondergrond is van nog groter belang. Het grastapijt kan nog zo mooi zijn maar als de onderbaan onstabiel is, of slecht draineert dan is het plezier zo voorbij. Zonde van de investering. Waarom wordt daar in teveel gevallen weinig aandacht aan besteed? Misschien is het in veel gevallen de onkunde van de installateur echter helaas wordt er ook vaak weinig aandacht aan besteed omdat daar veel tijd mee te winnen is, en dus meer te verdienen. Op het eerste oog zal de kunstgras ondergrond er goed uit zien… maar blijft dat zo. Laat u daarom goed informeren.

Kunstgras ondergrond soorten

kunstgras ondergrondEr zijn veel soorten ondergronden. Welke ondergrond is het beste voor uw situatie, dat kunnen onderzocht worden. Soms volstaat een zandbed van een aantal centimeters wit zand, deze moet aangetrild worden net als dat je dat moet doen bij bestrating. Om te zorgen dat het een stabiele ondergrond is. Een egale kunstgras ondergrond zorgt er uiteindelijk voor dat ook het grastapijt strak kan worden aangelegd.

Optioneel kan een stabiliserend onderdoek ingezet worden. Dit doek heeft twee functies, de ondergrond stabiliseren om kuiltjes en putten te voorkomen. Maar ook het tegenhouden van onkruid. Wij hebben ons ontwikkeld tot full service specialist. Onze ervaring in combinatie met het plaatsen en het maken van een perfecte ondergrond is de perfecte combinatie. Wij weten waar we over praten, kunnen daarom snel schakelen, zodat u geen risico loopt

Samenstelling stabilisé

De kunstgras ondergrond die wij adviseren is Stabilisé. Het woord stabilisé staat voor gestabiliseerd zand. Voor dit doeleinde geselecteerd zand wordt gemengd met een bepaalde hoeveelheid cement. De verhouding zand/cement is erg belangrijk voor de stabiliteit (vastheid) van de ondergrond maar ook voor de waterdoorlatendheid. Teveel cement en uw ondergrond is niet waterdoorlatend genoeg, te weinig en het is niet vast genoeg. Perfecte stabilisé maken is een vak apart. Wij hebben hiervoor een specialist in huis die exact weet wat de perfecte verhouding is om aan alle voorwaarden te voldoen. Zowel voor het plaatsen als voor aanleg van bestrating.