Accessoires kunstgras

Voor het leggen van kunstgras heeft u niet heel veel accessoires nodig maar een aantal zaken zijn onmisbaar. Ten eerste is dat uw meetlint en ten tweede een zeer scherp stanleymes. Dat heeft u voor elke installatie nodig.

Naadband voor kunstgras

Om meerdere stukken kunstgras aan elkaar te verbinden heeft u naadband nodig. Er is keuze uit zelfklevende naadband of naadband waar lijm opgebracht wordt. Voor de meeste particuliere toepassingen volstaat zelfklevende naadband.

kunstgras naadband

Zelfklevende naadband

kunstgras naadband 02

Naadband

kunstgras lijm

Lijm voor naadband

 

Instrooizand voor kunstgras

Voor de stabiliteit en levensduur van uw gazon raden wij aan altijd een dun laagje zand in te strooien. Dit is speciaal gedroogd zand dat voor deze toepassing gemaakt is. Het zand zakt naar de bodem van uw grastapijt waar het een beschermende functie heeft en zorgt voor gewicht zodat het gazon goed op de plaats blijft liggen. U komt verder niet in aanraking met dit zand om het wordt afgedekt door de mosdraad die onderin het tapijt zit geweven. Ook geeft het geen modder of andere onplezierige nadelen.

instrooizand kunstgras

Gedroogd silicazand

Opmerking: Er zijn ook typen kunstgras die volledig ingestrooid worden met zand. Dan is het geen dun laagje meer maar zeker 15mm tot 20mm. Zie bijvoorbeeld Royal Grass Exclusive.