Kunstgras in de winter

Onze kunstgrassen zijn getest van de koudste temperaturen tot de hoogste temperaturen. Regen, wind of juist heel veel zon, dat maakt ons kunstgras niet uit. Niet voor niets geven wij 11 jaar garantie op het kunstgras.

U hoeft niet bang te zijn dat bijvoorbeeld de grassprieten breken. Zelfs bij minus 50 zal dat nog niet gebeuren. U kunt tijdens vorst dus gewoon uw gazon gebruiken zoals u gewend bent. Er zijn maar een paar belangrijke regels:

  1. Als er sneeuw op het gras ligt kunt u dit verwijderen met een sneeuwschuiver. Let op, gebruik het liefst een plastic schuiver. Een metalen schuiver bevat namelijk vaak membranen en die kunnen de grasvezels beschadigen.
  2. Heeft u de sneeuw al in het gras gelopen? Dan kunt u dit het beste op natuurlijke wijze laten smelten. Als u gaat proberen de aangelopen sneeuw (ijslaag) te verwijderen dan bestaat er kans dat u de vezel beschadigd. Dit geldt dus ook voor ijzel.
  3. U kunt eventueel strooizout gebruiken voor het ontdooien van de sneeuw. Wij raden aan dit niet te vaak te doen. De zoutresten kunnen namelijk achterblijven in de grasmat.

Een droge zomer of koude winter, u zult veel plezier hebben van uw keuze voor kunstgras!