kunstgras-onderhoud

Kunstgras onderhoud

Het is belangrijk om uw gazon goed schoon te houden. Verwijder altijd bladeren, onkruid en ander afval. Dit om mos en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik van een verdelgingsmiddel is mogelijk, het is echter beter om onkruidgroei te voorkomen. Loop ook niet op het gras als er veel bladeren op liggen.

Weghalen van bladeren

Gebruik hiervoor een gewone bladblazer. Hoe vaak u moet bladblazen hangt natuurlijk af van uw tuin. Hoe meer bomen hoe vaker u moet blazen.

Bij een klein gazon kunt u dit ook prima met een hark doen. Wacht u dan niet te lang met het weghalen van de bladeren want deze gaan verdrogen en dan verpulveren ze op het moment dat u ze gaat harken.

Onkruidbestrijding

Onkruid is gemakkelijk te verwijderen. Dit kan door het met de hand uit te plukken (aan de randen) of te borstelen als het op het gras verspreid zit. Doe dit tijdig want hoe langer het onkruid kans krijgt om te groeien hoe meer wortels ze onder het kunstgras krijgen. Overigens heeft u met stabilisé geen last van kunstgras op het gazon. Aan de randen kan altijd onkruid gaan groeien omdat hier vaak aansluiting is met normale tuinaarde.

Er zijn diverse middelen bij de bouwmarkt en/of tuincentrum verkrijgbaar die op biologische wijze doeltreffend algen, mos en onkruid verwijderen. Mits de gebruiksaanwijzing goed opgevolgd wordt kunnen deze middelen geen schade toebrengen aan uw kunstgras.