Kunstgras leggen

Een vraag dit wij vaak gesteld krijgen: “kan ik  zelf het kunstgras leggenn?” Bij ons hoeft u zich overigens zich deze vraag niet te stellen want het kunstgras plaatsen wij gratis bij aanschaf van Royal Grass kunstgras! Daarnaast is dit precisie werk, wij hebben al jaren ervaring in het kunstgras plaatsen,  en zijn pas tevreden als u dat bent.

Benodigdheden voor zelf kunstgras leggen

kunstgras leggenOm zelf kunstgras te leggen heeft u niet veel nodig. Een scherp stanleymes is het allerbelangrijkste gereedschap. Is uw gazon groter dan 4 meter? Dan heeft u in ieder geval ook naadband en lijm (of zelfklevende naadband) nodig om de banen kunstgras aan elkaar te verbinden.

Stappenplan kunstgras leggen

Voor het leggen van kunstgras heeft u een goede ondergrond nodig. Bij een balkon of terras is dit meestal wel aanwezig maar in de tuin zal deze gemaakt moeten worden. (Lees meer over stabilisé aanbrengen.)

  1. Meet het gazon op. Houd rekening met het feit dat kunstgras geleverd wordt op rollen van maximaal 4 meter breed. Maak en legplan en bereken hoeveel strekkende meter naad u eventueel moet maken.
  2. Bestel de benodigde hoeveelheid kunstgras, naadband en lijm. Neem circa 20cm meer dan de lengte die u gemeten heeft. Dit om te voorkomen dat u net iets te kort komt.
  3. Rol het kunstgras uit over de ondergrond zoals u berekend heeft in uw legplan.
  4. Snij het kunstgras op maat.
  5. Heeft u een naad in het gazon? Snij dan eerst de onbruikbare randen eraf en zorg dat er twee goed sluitende banen liggen.
  6. Maak de naad door de banen kunstgras met elkaar te verlijmen.
  7. Veeg het kunstgras eventueel in met een laag zand om het te verzwaren of bevestig het kunstgras met ankers.

Als u bovenstaand stappenplan leest lijkt het misschien eenvoudig. Maar vaak zijn er ook grotere uitdagingen zoals het insnijden van een boom.  Download onderstaande handleiding voor nog meer informatie.

Download handleiding van Royal Grass