Ondergrond voor kunstgras

ondergrond voor kunstgrasDe ondergrond voor kunstgras is een een zeer belangrijk onderdeel. U overweegt wellicht om zelf het kunstgras te plaatsen, dat snappen wij. Het is vaak ook een financiële overweging, maar wees u bewust van de gevaren, zelfs het mooiste grastapijt zal er al na korte tijd lelijk bijliggen als de ondergrond slecht gedaan is. Met een goede ondergrond zult u jarenlang kunnen genieten van uw gras, zelf als u het kunstgras wilt vervangen zal de ondergrond nog voldoen!

Zorg er ook voor dat u een expert inschakelt die garant staat voor de ondergrond, omdat het vaak aan de onkunde van de installateur te wijten is. OF men steekt er weinig tijd in waardoor men meer kan verdienen… Belangrijk is u goed te laten informeren. Wij staan garant voor onze ondergrond voor kunstgras, wij hebben er vele aangelegd en nog nooit een klacht gehad! U kunt onze referenties opvragen, geen probleem.

Optimale ondergrond voor kunstgras

De optimale ondergrond voor kunstgras moet egaal zijn, dragend en waterdoorlatend zijn. Dit is een heel nauwkeurig werk en indien goed uitgevoerd zal het mede bijdragen aan het jarenlange genot van uw tuin. Wij nemen al deze werkzaamheden uit handen en verzorgen het project van A tot Z. Mocht u toch besluiten om het zelf te willen installeren dat kan natuurlijk altijd maar volg dan onderstaande tips om te komen to de perfecte ondergrond voor kunstgras. Wij raden af op zwarte aarde te installeren omdat dit niet aan deze voorwaarden voldoet. Naast dat u problemen gaat krijgen met de waterafvoer is de kans ook groot dat het gazon gaat verzakken. Als de ondergrond verzakt dan zakt het kunstgras uiteraard gewoon mee. Dat is geen mooi aanzicht en zonde van uw investering. Grastapijt legt u immers voor de langere termijn. Een goede ondergrond is stabilisé of chape.

Ondergrond prepareren

De werkwijze voor het maken van een goede ondergrond treft u onderstaand aan. U kunt ervoor kiezen zelf de ondergrond te maken of door onze plaatsingservice te laten doen. Zie ook kosten plaatsen.

  • Uitgraven van het gazon tot ongeveer minus tien centimeter.
  • Zorgen voor afboording (zodanig dat het gras niet in contact komt met aarde van de plantvakken).
  • Invoeren gestabilseerd zand, aantrillen en afslepen zoals bij klinkers (2cm onder terrasniveau).
  • Plaatsen hardhouten piketten in hoeken en om de 2m (als u geen instrooizand gebruik).