Veiligheid kunstgras

Royal Grass® kunstgras is net zo veilig als speelgoed

Kunstgras, en vooral de veiligheid kunstgras is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Een uitzending van Zembla zou aangetoond hebben dat kunstgras gevaar zou kunnen opleveren voor de gezondheid. In de uitzending handelde het voornamelijk over de infill, het rubbergranulaat wat wordt ingestrooid bij sportvelden. Dat granulaat echter zou volgens de wetenschappers vaak te hoge concentraties aan zink, olie en giftige stoffen bevatten.

veiligheid kunstgras

Veiligheid kunstgras

Ondanks dat de discussie dus niet over het kunstgras zelf gaat, maar over het ingestrooide rubbergranulaat. En de producten van Royal Grass nooit met rubbergranulaat wordt ingestrooid hebben wij toch besloten om al onze producten opnieuw te laten testen! Opnieuw zult u zeggen? Ja want wij hebben onze producten al in 2004 laten testen volgens de EN71-3 norm door TNO in Nederland. Deze Europese norm is van toepassing op speelgoed en geldt als een van de strengste normen op het gebied van veiligheid. De norm stelt dat producten pas veilig zijn als er absoluut geen PAKs of andere schadelijke stoffen vrijkomen als er met het speelgoed wordt gespeeld of op het speelgoed wordt gesabbeld. Dezelfde test dus waaraan ook kinderspeelgoed of bijvoorbeeld uw tandenborstel moeten voldoen.

In 2004 al bleek dat onze producten aan deze strenge EN71-3 norm voldoen. En de recente testen wijzen uit dat onze producten nog steeds aan deze strenge EN71-3 norm voldoen inzake veiligheid kunstgras. Daarmee kunnen wij stellen dat Royal Grass® kunstgras net zo veilig is als speelgoed. Dat wisten we wel al, maar het is fijn om daar nog eens in bevestigd te worden.