Kunstgras op plat dak of roofing

Kunstgras op plat dak ook wel genoemd groendak is in opkomst, en dan met name platte daken voorzien van sedum. Sedum is een soort vetplantje dat heel weinig nodig heeft om te groeien. Een groendak aanleggen kan niet overal want het vraagt wel wat van de dakconstructie. Ook moet een natuurlijk groendak nog steeds intensief onderhouden worden. Een groendak is natuurlijk heel fraai. Het is mooier om naar te kijken dan grijs beton of zwart bitumen. Zo is de vraag naar grastapijt op een plat dak (roofing) ontstaan. Kunstgras is een esthetisch alternatief voor sedum. Het is een lange termijn oplossing voor de verfraaiing van daken.

Grastapijt op plat dak bevestigen

kunstgras op plat dakVoor het bevestigen van kunstgras op een dak of roofing zijn verschillende opties mogelijk. De grootste uitdaging voor ons plaatsingteam is de verankering van het gras. Op grote hoogte hebben wij te maken met veel meer wind. Het grastapijt moet tegen een windstoot kunnen en niet bij de eerste storm eraf waaien! Schroeven en boren gaat niet want het dak zelf mag niet beschadigen, anders kan dit lekkage veroorzaken. Lijmen is dan de meest voor de hand liggende oplossing. Tot op heden is het ons elke keer weer gelukt een passende oplossing te vinden. Ook is het mogelijk kunstgras op een schuin dak vast te maken.

Welk type grastapijt op plat dak?

Kunstgrascentrum heeft ervaring met het bevestigen van nep gras op een dak of roofing. Wij weten precies welke lijmen en materialen wij kunnen gebruiken. Welk type u kiest hangt ook af of u het dak nog gebruikt als terras of hoe dicht u op het dak uitkijkt. Meestal adviseren wij een goedkoop kunstgazon. Maak gerust een afspraak in onze showtuin in Westende. Neem dan vooral foto’s mee zodat wij direct een goed beeld krijgen van uw dak.