Kunstgras zwembad

Zwembadbouwer kiest Royal Grass

Een zwembadbouwer uit Eeklo was voor z’n kijktuin op zoek naar een mooie, onderhoudsvriendelijke oplossing. Als hardwerkende zelfstandige wilde hij zijn kostbare vrije tijd ’s avonds namelijk liever aan andere dingen besteden dan aan het onderhoud van zijn kijktuin. Behalve het onderhoudsvriendelijke aspect, wilde hij ook graag een mooie tuin die er zo natuurlijk mogelijk uit zag. De keuze viel dan ook al snel op kunstgras.

Hij bezocht enkele referenties van Kunstgrascentrum, de partner van Royal Grass in België, en daarna was ook zijn keuze voor Royal Grass al snel gemaakt. Niet alleen de kwaliteit van de plaatsing maar ook de uitstraling, de veerkracht en de slijtvastheid van het gras spraken hem aan. “Wanneer we mensen advies geven over de soorten Royal Grass die in aanmerking komen, dan houden we daarbij altijd rekening met de soort toepassing, het budget en de persoonlijk smaak van de klant”, vertelt Johan Kemel van Kunstgrascentrum. “Net als bij vele andere projecten kregen we ook hier dezelfde vraag, namelijk naar gras dat er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Aangezien smaken kunnen verschillen, merken we uit ervaring dat het voorleggen van referenties en het bieden van de mogelijkheid om deze te bezoeken, het voor de klant een stuk eenvoudiger maakt om te beslissen”, aldus Johan.

Hier koos de klant uiteindelijk voor Royal Grass Sense. Hij opteerde daarmee voor een iets hoger kunstgras met een speelse look en een mooie, lichte kleur. Ondertussen installeerde Kunstgrascentrum de 200m2 Royal Grass Sense. Over het instrooien van het kunstgras zegt Johan het volgende: “Wij raden altijd aan om het kunstgras in te strooien met silicazand. Het is duurzamer en maakt het voor de klant aangenamer om op te lopen. Ook bij dit project van 200m2 Sense hebben we daarom 10 kg zand per vierkante meter ingestrooid.”

België is weer een onderhoudsvriendelijke, groene tuin rijker