NIEUWBOUWTUIN MET KUNSTGRAS

Wanneer je start met een nieuwbouw raden we je aan om ook te denken aan het afwerken van de tuin, de voortuin en de oprit. Op die manier wordt het budget niet volledig opgeslokt door de woning. Een nieuwe tuin geeft je de kans om de tuin te ontwerpen naar je wensen en het beoogde gebruik ervan. Heb je bijvoorbeeld groene vingers en ook voldoende tijd, dan kies je waarschijnlijk voor een natuurgazon met veel beplanting. Wil je eerder een wellnesstuin, dan zal je een extra terras moeten voorzien.

Heb je weinig tijd? Is de ondergrond niet te best? Of hebben jullie spelende kinderen en huisdieren? Dan is kunstgras misschien wel de aangewezen en ideale oplossing!

Er bestaan vele keuzemogelijkheden en dus raden wij aan om je genoeg te informeren. Alvorens aan de slag te gaan bekijk je best alle voor- en nadelen van de beschikbare materialen. Bij de aanleg van een terras of oprit kan je bijvoorbeeld gebruik maken van natuursteen, betonklinker, keramische steen, hout, gravel, …

Hetzelfde principe geldt uiteraard ook bij een natuurgazon. Hierbij zal de ondergrond bepalen of je al dan niet moet opteren voor een sproei-systeem, of je een robotmaaier dient aan te kopen, welke grondverbeteraar je kan gebruiken, hoe je moet afboorden… Ook de beplanting zal min of meer afhangen van de bodemsoort, de locatie, wind – zee & zon, eventuele schaduwzijden, de binnentuin en de tijd die je er aan wilt besteden.

TUINPLAN

Eenmaal er nagedacht is over de afwerking van de tuin kun je, al dan niet zelf, een tuinschets opmaken. Wanneer dit gebeurd is, ga je best over tot het opstellen van een stappenplan. Dit kan in samenspraak met de bouwheer of tuinaannemer.

TIP: Informeer tijdens deze fase alvast bij de vakman die zal instaan voor de finale afwerking, ook al duurt het nog een hele tijd voor deze aan de beurt komt. Wij geven je alvast tips met betrekking tot de grondwerken en afwerking.

Verwijderen oude grasmat-1

KIEZEN VOOR KUNSTGRAS

Bij de keuze van de kunstgrassoort zal vooral de beoogde toepassing een bepalende factor zijn. Zie je de tuin als een plek om een hele dag op te voetballen of is het eerder voor normaal gebruik?

DE VOORDELEN ZIJN:

Onderhoudsvriendelijk

Kan op elke ondergrond

Perfect voor kleinere tuinen

Gebruiksvriendelijk

Ideaal voor spelende kinderen

Ook met huisdieren

Heb je vragen, neem dan gerust contact op met het Kunstgrascentrum. Wij beantwoorden jouw vragen met veel plezier. Of kom langs in een van de kijktuinen en laat je overtuigen van de kwaliteit en de natuurlijke uitstraling van Royal Grass® kunstgras.

WAAROM KUNSTGRASCENTRUM

Je overweegt om te kiezen voor kunstgras? Dan wil je uiteraard dat het er echt en mooi uitziet en bovendien slijtvast en zacht is. Baseer je beslissing niet enkel op een staal en ga eens langs bij een kijktuin in de buurt of vraag een referentie op. De beste keuze maak je immers wanneer je op een zo groot mogelijk stuk kunstgras hebt gelopen en ze hebt gezien in openlucht. Je zult versteld staan dat je uiteindelijke keuze vaak anders is dan de staal die oorspronkelijk je voorkeur genoot. Je kunt het vergelijken met kledij in de winkel of bij natuurlicht, de omstandigheden geven de kledij een totaal andere uitstraling.

LATEN PLAATSEN OF ZELF PLAATSEN

Is het plaatsen van kunstgras moeilijk of niet? Veel doorverkoop firma’s doen alsof kunstgras plaatsen niet veel inhoudt, maar niets is minder waar. Het zou echt een zonde zijn om mooi kunstgras slecht te plaatsen. Zo’n plaatsingen zijn ook geen reclame voor kunstgras. Je hebt dergelijke tuinen waarschijnlijk al ergens zien liggen.

Plaatsingskost is maar een klein percentage van de totaalkost. Als je toch nog iets wilt besparen, kun je de grondwerken volledig of gedeeltelijk zelf uitvoeren, in samenwerking met jouw aannemer of het Kunstgrascentrum. Hierbij geldt weer dezelfde tip: denk goed na over je stappenplan, want het uitvoeren van onnodige of verkeerde werken is snel gebeurd. Alvorens eraan te beginnen, informeer je dus best bij het Kunstgrascentrum.

Als je geen ervaring hebt met het plaatsen van kunstgras, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden.

WAAR MOET JE AAN DENKEN?

Kunstgras laten plaatsen
 • Legrichting en plaatsingtools
 • Soort lijm voor naadverbinding
 • Bevestiging tegen opwaaien
 • Al dan niet inzanden

WAAROM ZELF PLAATSEN?

kunstgras zelf plaatsen
 • Het gaat om een eenvoudig stuk
 • Niet veel materialen of vakkennis nodig
 • Om de kost te drukken
 • Je bent handig genoeg

WAAROM LATEN PLAATSEN?

Kunstgras leren plaatsen
 • Je hebt geen tijd of het is je eerste keer
 • Moeilijkheidsgraad van de tuin
 • Garantie op plaatsing
 • Je beschikt niet over nodige tools

ONZE DIENSTEN

Kunstgrascentrum

Tijdens of voor de aanvang van de grondwerken geven we jullie of jullie aannemer graag de nodige uitleg. Zo behoeden we je voor de gevolgen van de verkeerde overtuiging dat ondergronden voor kunstgras plaatsen niet veel inhoudt. De grondwerken voor het kunstgras worden immers regelmatig, ook door professionelen, niet volgens de regels van de kunst uitgevoerd. Zo bestaat het gevaar dat de ondergrond te zacht, te korrelig, te hard is, een slechte water doorlaatbaarheid heeft, niet voorzien is van kantopsluiting en bevestigingspunten.

Bij aankoop van Royal Grass®. voor zelfplaatsing, geven wij je de nodig tips. Je kunt bij ons ook de bevestigingsmaterialen, lijmen en het instrooizand verkrijgen. Alsook kun je eventueel de nodige werktuigen zoals messen, strooikar, schroeven, piketten, bladzuiger kopen of huren.

Wij verzorgen je ondergrond, wij plaatsen je kunstgras, wij werken samen met je tuinier/aannemer, wij coördineren je totaalwerken van A tot Z en geven onderhoudstips mee aan zowel de particulier als de tuinier.

REALISATIES

Bekijk hier enkele realisaties van onderhouds- en gebruiksvriendelijke nieuwbouwtuinen.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Reviews kunstgrascentrum
Menu