KUNSTGRAS PLAATSEN

Een vakkundige plaatsing is een belangrijke voorwaarde voor een mooie grasmat die je kunt gebruiken zoals je voor ogen hebt. Een slechte plaatsing kan juist zorgen voor grote problemen, bijvoorbeeld het verschuiven of verzakken van de grasmat, wateroverlast, onkruid en ongedierte. Helaas onderschatten veel mensen wat er nodig is voor adequate kunstgrasinstallatie. De ondergrond moet bijvoorbeeld stabiel zijn en een goede drainerende werking hebben. Een ander cruciaal onderdeel is de kantopsluiting.

Al sinds 2008 realiseert het Kunstgrascentrum de mooiste voorzieningen in West-Vlaanderen. Zodoende beschikken we over de kennis en ervaring om iedere fase van de installatie, van het ontwerp tot de graaf- en grondwerkzaamheden, de plaatsing en de afwerking, voor je te verzorgen.

Voor welke toepassing bent u op zoek naar kunstgras?

PLAATSING SERVICE

Waar mensen er vaak al snel van overtuigd zijn dat ze hun vloer of bestrating in de tuin beter kunnen laten leggen door een vakman, is dit bij kunstgras voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Een ondermaatse installatie zorgt vroeg of laat echter voor problemen. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig een specialist in te schakelen. De kosten voor het laten installeren van het kunstgras, vormen immers een relatief klein deel van de totale kosten en zijn beslist lager dan wanneer je de grasmat later moet herstellen.

Het Kunstgrascentrum kan de volledige installatie, inclusief de grondwerken, voor je verzorgen. Daarbij houden wij zorgvuldig rekening met je wensen en verwachtingen. We zorgen voor een duurzame kunstgrasinstallatie die past bij de beoogde toepassing van de grasmat en uiteindelijk zijn wij pas tevreden als jij dat ook bent. Het Kunstgrascentrum geeft dan ook een 100% tevredenheidsgarantie.

Middels onderstaande quick links navigeer je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

PRIJS KUNSTGRAS PLAATSING

Hoeveel het kost om een kunstgras gazon te realiseren is onder andere afhankelijk van het oppervlak en het model kunstgras dat je kiest. De prijzen die je vindt op onze website zijn per vierkante meter en exclusief installatiekosten. Voor het laten plaatsen van de grasmat zijn factoren als de bereikbaarheid, toegankelijkheid van de tuin en de beoogde toepassing van invloed.

Wil je weten hoeveel het kost om je project te realiseren? We stellen graag een op maat gemaakte richtofferte op.

ONDERGROND KUNSTGRAS

Een van de belangrijkste onderdelen van kunstgrasplaatsing is de ondergrond. De fundering onder het kunstgras heeft een grote invloed op hoe de grasmat eruit komt te zien en hoe je het kunstgras kunt gebruiken. Bij het bepalen van de juiste ondergrond is het daarom erg belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het gazon. Wij stemmen de ondergrond vervolgens af op je verwachtingen. Er zijn grofweg drie ondergronden die veel gebruikt worden voor het aanleggen voor kunstgras. Hieronder leggen we je uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Dit is een ondergrond die bestaat uit ‘los’ materiaal zoals rivierzand, brekerzand, dolomiet, zavel of lava. In tegenstelling tot de gebonden ondergrond wordt er geen gebruik gemaakt van cement om het geheel te binden. Dit zorgt ervoor dat de bodem nooit helemaal egaal blijft. De grond onder de fundering is namelijk een bewegelijke massa en de ongebonden ondergrond zal deze bewegingen volgen. Hierdoor kan het gazon, net als met echt gras, licht gaan golven. Of je dit mooi vindt, is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden het natuurlijker ogen, terwijl anderen liever een perfect egaal gazon hebben.

Kunstgras plaatsen

KANTOPSLUITING KUNSTGRAS

Een niet te onderschatten onderdeel van een kunstgrasinstallatie is de kantopsluiting. De kantopsluiting zorgt er onder andere voor dat het kunstgras stabiel op zijn plek blijft liggen en beschermt het gazon en de ondergrond tegen aarde en wortels van planten en bomen uit de omringende borders. Er zijn verschillende materialen waarmee een kantopsluiting gecreëerd kan worden. Een terras kan bijvoorbeeld fungeren als kantopsluiting en op de plekken waar het grasveld grenst aan borders, kunnen boordstenen van natuursteen of beton geplaatst worden. Andere veelgebruikte materialen voor een kantopsluiting zijn ecolatten, cortenstaal en rvs-strips.

Bij het creëren van een kantopsluiting dien je te zorgen dat de ondergrond van het gazon 2 à 3 centimeter (afhankelijk van de lengte van het gras) lager ligt dan de kantopsluiting. Op die manier steken de kunstgrasvezels net iets boven de kantopsluiting uit.

LEGPLAN KUNSTGRAS

Het maken van een goed legplan is belangrijk om te voorkomen dat men tijdens de installatie tegen problemen aanloopt. Bij het Kunstgrascentrum komen we altijd vooraf op locatie langs om de opmeting te verrichten en vervolgens een legplan op te stellen. Zo weten we vooraf precies hoe het gras komt te liggen en hoeveel naadverbindingen er nodig zijn. Dit stelt ons in staat om zo efficiënt mogelijk te werken en het snijverlies tot het minimum te beperken. Bij het opstellen van het legplan houden we zorgvuldig rekening met de overheersende kijkrichtingen (de plekken van waaruit het gazon het meest bekeken wordt) en de stand van de zon ten opzichte van de tuin. Hoe het zonlicht in de tuin schijnt, heeft namelijk een grote invloed op het uiterlijk van de grasmat.

Wil je het kunstgras zelf leggen of koopt je als hovenier of tuinarchitect kunstgras bij het Kunstgrascentrum? Dan kunnen we desgewenst een legplan voor je opstellen.

ZELF KUNSTGRAS PLAATSEN

Ben je een handige doe-het-zelver en heb je ervaring met vergelijkbare klussen? Dan kan je ervoor kiezen het kunstgras zelf aan te leggen. In dat geval helpen we je graag met handige tips en betrouwbaar advies. Doorgaans geldt dat hoe groter het oppervlak is, hoe lastiger de plaatsing wordt. Een groter grasveld betekent namelijk meer lijmen en snijden.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

Onderstaande video geeft een goed beeld wat kunstgras plaatsen precies inhoudt. Tevens zie je hierin ook wat de voordelen van kunstgras zijn:

Menu