gebruik van kunstgras

Gebruik kunstgras

Het is belangrijk om uw gazon goed schoon te houden. Verwijder altijd bladeren, onkruid en ander afval. Dit om mos en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik van een verdelgingsmiddel is mogelijk, het is echter beter om onkruidgroei te voorkomen. Loop ook niet op het gras als er veel bladeren op liggen, meer over onderhoud kunstgras.

Looppaden

Alle materialen die gebruikt worden slijten, dat is nooit te voorkomen. Als u een vaste looproute heeft in de tuin,  bijvoorbeeld naar de schuur, dan raden wij u aan een looppad aan te leggen van bestrating. Dan voorkomt u in grote mate dat u dit looppad in het gras gaat zien. Vaak vergeten wordt de droogmolen of de vijver. Ook hierna toe maakt u dagelijks een wandeling. Neem dit van te voren in uw plan mee als uw overweegt kunstgras te leggen.

Zware voorwerpen op uw kunstgras

Als er een lange tijd iets op het gras staat gaan de vezels plat liggen. Deze kunt u wel weer omhoog borstelen of harken. In de loop van tijd kunnen afdrukken wel zichtbaar blijven.

Bij erg zware voorwerpen zoals bijvoorbeeld een opblaaszwembad moet uw ondergrond ook voldoende stevig zijn om het gewicht te dragen. Anders kan ook de ondergrond verzakken en dat krijgt u na die tijd moeilijk hersteld.

Tip: lees meer over gebruik kunstgras

Barbecue, tuinhaard en andere hete voorwerpen

Kunstgras is ‘plastic’ dus als het in aanraking komt met vuur of hitte kan het smelten. Houdt het dus altijd uit de buurt hiervan. Reparatie is wel mogelijk maar dat blijft meestal zichtbaar. Ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen!